tirsdag 11. oktober 2016

Mitt bittelille hjem

Jeg vil gjerne fortsette på innlegget om hytta i Dorro, den hytta som hjelper meg å koble helt av fra hverdagen.Den hytta jeg kan drømme meg vekk til når hverdagen innhenter meg med alle slags forventninger og gjøremål.Vel hjemme fra en hektisk dag på jobb setter jeg meg ned med helgas rest middag og setter som vanlig på tv, programmet som surrer i bakgrunnen heter:mitt bitte lille hjem. Et program som tar for seg familier i usa som er lei store villaer med alle fasiliteter. Der alt de eier og har må elimineres ned til det mest nødvendige. Der fokuset er å leve av mindre, i harmoni og med fokus på samarbeid og en bedre hverdag for familien.
       

Men jeg kan med hånda på hjertet si at det blir ikke mer harmoni og ro med to barn i et bitte lite hjem! Snarere tvert imot, men for all del det funker nok for noen. Men jeg liker tanken. Er nok derfor hytta er så bra å være på. Der må man ta hensyn og vise respekt for at vi er mange på et lite sted.
Jeg har også en enorm forkjærlighet til alle mine ting. Det være seg den gamle senga, skapet fra mor, trauet,putene, dukene, alle småflaskene... ja til og med alle steinene og pinnene jeg har hentet ulike steder som har en morsom form eller farge..
Ja jeg vet, jeg er om en unge. En stor overkreativ unge, men jeg vet det,og det er vel et bra tegn? Hadde jeg klart meg uten alle disse nipsene og møblene? Tvilsomt.

men på hytta er det noe annet, der har vi det vi behøver.. Nei vent litt det er løgn, for også der har jeg kjørt opp nips og greier fordi jeg følte at de måtte bo der litt. Etter en liten ommøblring og pynt forvandling ser hytta veldig koselig ut,En ekte tømmer hytte skal se ut deretter innvednig også. Og jeg mener det er viktig at at ikke ser ut som hjemme. Her har vi tatt utgangspunkt i oljelampen over bordet som har en nydelig flaske grønn farge. Vi har også tatt hensyn til møbler, broderi og farger før vi gjorde små innkjøp. Vi har forskt etter beste evne og finne ting på loppis, men jeg har vært heldig å fått mye hos mine foreldre. Ting som bare har ventet på å få flytte til riktig sted..  

            

Jeg trives med denne typen interiør. Jordfarger, broderier, vevde duker og små tremøbler som du kan se er laget med en kjærlig hånd. De passer inn til det gamle tømmeret og fargene som gjenspeiles gjennom vinduet. Det er ikke som hjemme, Og det roer meg.
Ekstra gøy er det når kjæresten blir engasjert og ser at de små ting jeg gjør, har innvirkning på trivselen. Også er det fint at han lar meg få lov,

Etter at snøen forsvant på fjellet viste dorro seg fra en ny side, en vårlig side, der alt av blomster og andre vekster var bitte små. Dette var planter jeg aldri før har sett. Lite visste jeg hvor engasjert jeg skulle bli. De fasinerer meg. Disse små yndige små plantene som klamrer seg fast midt oppå vidda. De ligger langflat langs fjellet og har bosatt seg i små groper og kløfter. Jeg tok litt av de første turene og så mer ned enn opp.
Rødsildre, gulsildre,jåblom,sølvmure,rosenrot, fjellveronika,fjellsmell og reinrose er navn på disse plantene. Men der var mange andre..kanskje jeg burde lage en liten oversikt over floraen som finnes der?
Dette var småglimt fra våren.. snart kommer innlegg fra sommeren.. her racer vi gjennom årstidene..Mest for å komme ajour med årstiden som kommer. over og ut knut :)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

koselig om du legger igjen en vinglete kommentar:)